Skip to the content

GolvEttan

Johan Olsson, VD GolvEttan i Sundsvall
Johan Olsson, VD GolvEttan i Sundsvall

Hej Johan, varför vinner auktorisation i längden?

- Det är dyrt att göra fel. Ordning och reda, kvalitet och utbildning har man alltid igen. Och vid upphandlingar är det så mycket enklare för både oss och beställarna. Köp jobb av ett auktoriserat företag, så är allt redan på plats, säger Johan Olsson på GolvEttan, ett av de första företagen som blev auktoriserade i oktober 2001.

- Jag ser bara positivt på vår framtid som Auktoriserat Golvföretag, nu när beställare får alltfler krav att leva upp till inom miljö och hållbarhet. Flera av de stora byggarna ställer idag krav på återvinning i sina upphandlingar. Detta kan vi och det är frågor vi jobbar aktivt med. Här har vi som är auktoriserade ett stort försprång.

- Auktorisationen är ett sätt att lyfta oss själva som företag, att särskilja oss och hela tiden försöka bli bättre på det vi gör. Jag tycker också det är bra att ha den där lilla extra pressen utifrån. Att vi har ordning och reda och uppfyller våra mål kollas ju vid återkommande externa revisioner, så vi kommer inte undan…

- Nu har vi varit auktoriserade i 20 år och tar det nästan som en självklarhet. Vi borde nog vara stoltare och skylta lite mer med auktorisationen!

GolvEttan i Sundsvall var en av pionjärerna. Den 1 oktober 2001 anslöt dåvarande ägaren Torsten Hådén sitt företag till kvalitetskonceptet Auktoriserat Golvföretag. 2019 tog Johan Olsson och hans bror Henrik Storm över efter sin morbror. På bilden syns också Joakim Ljunglöf.

Anders Karpesjö, revisor Auktoriserat Golvföretag

Auktoriserat Golvföretag är ett mycket komplett system med auktorisering av både entreprenörer och leverantörer. Beställarna jag träffar är imponerade över den struktur som ligger bakom auktorisationen!

 

65x65 Demo Image

Patrik Nordahl, projektledare Golvbranschen, GBR

Har du frågor inför en golvupphandling eller liknande är du alltid välkommen att ringa eller skicka ett mejl.