Skip to the content

BBM Uppsala

Mattias Jansson, delägare BBM Uppsala
Mattias Jansson, delägare BBM Uppsala

Hej Mattias, hur är auktorisationen lönsam för er?
- Auktorisationen ger affärer nu när de stora byggdrakarna börjar ställa krav på projektspecifik återvinning i sina upphandlingar. Då kan vi snart räkna hem certifieringen i kronor och ören. Och inget tyder på att kravbilden vad gäller klimat och återvinning kommer att minska. Tvärtom. Kriterier för miljömål och hållbarhet som ingår i konceptet Auktoriserat Golvföretag kommer att bli obligatoriska framöver, det är jag helt övertygad om.

- NCC till exempel har nu ett centralt krav att golventreprenörer kunna återvinna plastspill och redovisa mängden återvunnet material specifikt för varje projekt. För oss är det enkelt. Vi märker bara upp ordernummer på spillsäckarna. Sedan hämtas de och beställaren får en projektspecifik redovisning av hur mycket som tagits tillvara.

- Auktorisationen har ju också ett värde i sig. Bättre ordning och struktur ger färre fel och därmed ökad lönsamhet.

- För att vara lite självkritisk tycker jag att vi i branschen kan marknadsföra Auktoriserat Golvföretag bättre. Om alla berättar mer om vad konceptet innebär skulle det ska slå igenom snabbare hos upphandlare och beställare. Här finns egentligen allt. Det ger mervärde för kunden, beställaren får en helhet.

Mattias Jansson, delägare BBM Uppsala

BBM-medarbetare ute på golvjobb. 99,5 procent av BBM Uppsalas alla uppdrag görs för proffskunder.

Dick Lantz, upphandlare Gavlegårdarna

Auktorisationen har ett inbyggt värde som vi menar leder till en bättre levererad produkt. Som upphandlare känner man sig tryggare helt enkelt.

65x65 Demo Image

Patrik Nordahl, projektledare Golvbranschen, GBR

Har du frågor inför en golvupphandling eller liknande är du alltid välkommen att ringa eller skicka ett mejl.