Skip to the content

Bona

Joakim Malmsten, Försäljningsdirektör Norden, Bona
Joakim Malmsten, Försäljningsdirektör Norden, Bona

Hej Joakim, varför är auktorisation ett bra val?

- Auktorisationen får tyngd genom en bred kravbild. Kriterierna som ska uppfyllas handlar om allt från arbetsvillkor, miljöpåverkan och arbete mot korruption till kemiskt innehåll. Upplägget ger beställaren ett tydligt val och gör det enklare att fatta rätt beslut.

Bona har nyligen blivit godkänt som Auktoriserat Golvföretag.

- Helheten är definitivt styrkan i auktorisationen. Men för oss på Bona så är det miljöfrågorna i form av cirkulära flöden som ligger närmast hjärtat. Sedan 1919 har företaget producerat ytbehandlingar som ger trägolv en längre livslängd. Återvinning är bra men kostar ändå råvaror och energi. Kan man livstidsförlänga ett golv är det ännu bättre. Miljöbesparingen i form av reducerad CO2-utsläpp är upp till 80 procent och energibesparingen upp till 95 procent, jämfört med att installera ett nytt golv. Det visar ett projekt vi gjort tillsammans med IVL, Svenska Miljöinstitutet. (Se länk nedan)

- Nu tittar vi även på metoder för renovering och ytbehandling av andra golvmaterial än trä, såsom pvc och linoleum. Det sparar både ekonomi och klimat när stora golvytor på exempelvis skolor, sjukhus och äldreboenden inte behöver bytas ut så ofta.

- Det är bra att Golvbranschen GBR tar sådana här initiativ. När vi genom Auktoriserat Golvföretag lyfter frågor som är viktiga för hela samhället vidareutvecklar vi branschens ansvar och betydelse.

Bona grundades 1919 i Malmö, där huvudkontoret fortfarande ligger. Företaget har nu fabriker i fem länder och jobbar med produkter för installation, renovering och underhåll av golv.

Bona jobbar främst med underhållsprodukter för trägolv men även för material som vinyl, linoleum, klinker, gummi och laminat.

Dick Lantz, upphandlare Gavlegårdarna

Auktorisationen har ett inbyggt värde som vi menar leder till en bättre levererad produkt. Som upphandlare känner man sig tryggare helt enkelt.

65x65 Demo Image

Patrik Nordahl, projektledare Golvbranschen, GBR

Har du frågor inför en golvupphandling eller liknande är du alltid välkommen att ringa eller skicka ett mejl.