Skip to the content

Jubels Golv – ett Auktoriserat Golvföretag

Återvinningscentral i Vara med kretsloppsmärkt golvkonstruktion.
Återvinningscentral i Vara med kretsloppsmärkt golvkonstruktion.

Auktoriserade företag kretsloppsmärker

- Jag gjorde en dummy på kretsloppsmärkning vid den obligatoriska revisionen för auktoriserade golvföretag och insåg hur enkelt vi kan erbjuda något som kunden verkligen har nytta av, säger Roine Ekman på Jubels Golv.
Kretsloppsmärkningen dokumenterar alla produkter som ingår i golvkonstruktionen, hur de ska skötas och tas tillvara vid återvinning eller återbruk.  

- Det ligger verkligen rätt i tiden att ha koll på vad som finns i en golvkonstruktion och hur materialen ska hanteras vid utrivning.

Som Auktoriserat Golvföretag har Jubels Golv kompetensen att göra kretsloppsmärkningar. Två beställare har nyligen nappat och är mycket nöjda; Vara Entreprenad som utförde kommunens återvinningscentral i Vara samt Tommy Byggare som fick golvkonstruktionen för ett bostadsbygge i Lidköping kretsloppsmärkt.

En kretsloppsmärkning dokumenterar de produkter som finns inbyggda i golvkonstruktionen. Här finns även information om hur golvet ska skötas på bästa sätt samt hur det ska tas tillvara vid utrivning. Med kretsloppsmärkning är det enkelt att identifiera vilka ämnen som ingår i en golvkonstruktion. All dokumentation ligger i en och samma fil vilket sparar tid för beställaren och informationen finns kvar under golvets hela livslängd.

- För branschen som helhet är kretsloppsmärkning ett bra sätt att visa att vi på allvar tar ansvar för hållbarhet. Dessutom kan vi tjäna en extra slant på det. Jag kan bara se fördelar med kretsloppsmärkningen!

Golvkonstruktionen i dessa parhus i Lidköping är kretsloppsmärkta av Jubels Golv.

Dick Lantz, upphandlare Gavlegårdarna

Auktorisationen har ett inbyggt värde som vi menar leder till en bättre levererad produkt. Som upphandlare känner man sig tryggare helt enkelt.

65x65 Demo Image

Patrik Nordahl, projektledare Golvbranschen, GBR

Har du frågor inför en golvupphandling eller liknande är du alltid välkommen att ringa eller skicka ett mejl.