Skip to the content

Peter marknadsför Auktoriserat Golvföretag

Peter Lindström, golvkonsult
Peter Lindström, golvkonsult

Hej Peter, hur marknadsför du auktorisationen?

- Beställarbesöken, där vi informerar om vad Auktoriserat Golvföretag innebär, har stor betydelse för att konceptet ska nå framgång och bli uppmärksammat efter förtjänst. Vi berättar om de värdefulla verktyg och hjälpmedel som auktorisationen erbjuder. De auktoriserade företagens kriterier kring kvalitet, hållbarhet och dokumentation blir ett skräddarsytt paket som underlättar upphandlarens jobb.

Besöken hos beställare, som offentliga upphandlare, byggföretag och fastighetsägare, har varit på paus under pandemin men är nu på gång igen. Syftet är att marknadsföra och öka kännedomen om Auktoriserat Golvföretag.

- Vi jobbar på att göra innehållet i auktorisationen ännu mer känt, uppskattat och efterfrågat. Det gynnar både upphandlare och golvföretag.

- De beställare som känner till konceptet pekar särskilt på att de auktoriserade företagen har utbildad och kompetent personal, att företagen har kompetens inom KMA och att de granskas regelbundet av extern revisor. Dessutom är Golvåtervinningen ett stort plus.

 - Rimligtvis blir det sämre med jobb framöver. Men det lönar sig att vara, eller bli, auktoriserad. Man tjänar pengar på att ha ordning och reda på sitt material, på arbetstid och kvalitet, på att veta hur företagets resurser används. För beställaren blir auktorisationen ett kvitto på att företaget är en trygg part att jobba med.

- Nu ryktas det på flera håll att man överväger att lägga in krav på Auktoriserat Golvföretag i upphandlingsunderlagen för offentliga ramavtal. Ytterligare ett skäl att vara auktoriserad i tuffa tider!

Magnus Högström, Högström Golv

Golvbranschens auktorisation höjer statusen och visar att golvföretagen har kunskap, utbildning, ordning och reda. För offentliga beställare och byggherrar är det attraktivt, eftersom de hanterar stora pengar.

65x65 Demo Image

Patrik Nordahl, projektledare Golvbranschen, GBR

Har du frågor inför en golvupphandling eller liknande är du alltid välkommen att ringa eller skicka ett mejl.