Skip to the content

P&B golv – ett Auktoriserat Golvföretag

Mikael Johansson, vd P&B golv
Mikael Johansson, vd P&B golv

Hej Mikael, hur bidrar auktorisationen till kvalitet?

- Skälet till att gå med från början, och att stanna kvar, är kvalitet. Jag säljer kvalitet och trygghet till kunden och där är auktorisationen en viktig pusselbit. Vi har en tydlig, gemensam metod för att utföra något. Det är precis vad en bransch som vår behöver, säger Mikael Johansson på P&B golv i Munkedal, en av pionjärerna som Auktoriserat Golvföretag.

- Efterfrågan på auktorisation, både från Golvbranschen och GVK, har ökat markant de senaste fem åren. Tidigare betraktades vi i byggbranschen ofta som lite krångliga. Folk tyckte vi körde på egna regler. Nu känner jag att branschen har mognat och kunderna ser oss istället som en tillgång och en resurs.

- Grundnivån i branschen höjs hela tiden. Golvbranschen GBRs utbildningar jobbar med tydliga strukturer på ett sätt som gör golvföretagen tryggare, smartare och effektivare. 

- Att prestera enligt kraven som ställs på Auktoriserat Golvföretag är inget enkelt uppdrag. Det kräver arbete och engagemang löpande under hela året, och det är bra. Att det är regelbundna revisioner säkerställer en jämn och hög kvalitet.

- Den tydliga strukturen i auktorisationen utvecklar branschen. Tillsammans blir vi starkare och de mindre aktörerna får större muskler. Det finns en tyngd och en trygghet i den gemensamma kvalitetsstämpeln.

P&B golv firade sitt 75-årsjubileum förra året. Det Munkedalsbaserade företaget var ett av de första att auktorisera sig 2001 och var också med och startade embryot till det som senare blev Golvkedjan.

Magnus Högström, Högström Golv

Golvbranschens auktorisation höjer statusen och visar att golvföretagen har kunskap, utbildning, ordning och reda. För offentliga beställare och byggherrar är det attraktivt, eftersom de hanterar stora pengar.

65x65 Demo Image

Patrik Nordahl, projektledare Golvbranschen, GBR

Har du frågor inför en golvupphandling eller liknande är du alltid välkommen att ringa eller skicka ett mejl.