Skip to the content

Växjö Färg & Tapet – ett Auktoriserat Golvföretag

Sofie Liljedahl, projektledare Växjö Färg & Tapet
Sofie Liljedahl, projektledare Växjö Färg & Tapet

Hej Sofie, på vilket sätt blir auktorisationen ett styrmedel?

- För oss som stor organisation med flera verksamheter är auktorisationens rutiner ett fantastiskt styrmedel. Vi har kontinuerlig koll på medarbetarnas kompetens och behörighet och kan utbilda i jämn takt. Det är golvdelen som nyligen blivit Auktoriserat Golvföretag, men rutiner, struktur och dokumentation smittar över och stärker också övrig verksamhet.

- Vi har varit med i Golvbranschen, GBR, länge och har förstås kikat på att ta steget upp till auktorisation. Men i och med att koncernen spänner över flera verksamheter så krävs en relativt stor insats. När vi nu successivt certifierat oss för ISO14001 och FR2000 föll bitarna på plats och auktorisationen kom inom räckhåll.

- Nu har också kunderna upptäckt hur smidigt auktorisationspaketet är, och att man kan ställa krav på Auktoriserat Golvföretag utan att åsidosätta LOU. Vi pratar auktorisation främst med de stora offentliga beställarna. Det är där det märks och kan göra störst skillnad.

- Förutom rutinerna menar jag att miljödelen är den stora styrkan med auktorisationen. Även om det är mycket kvar så ligger vi längst fram och blir inte tagna på sängen av nya lagkrav. Auktorisationen hjälper oss att ligga i framkant och det känns tryggt. Det kan snabbt bli tufft om man börjar halka efter!

Växjö Färg & Tapet startade 1957, då som måleri. Den verksamheten är fortfarande störst. Nu finns även en golvläggningsdel och en butiksdel och företaget har totalt drygt 100 anställda.

Anders Karpesjö, revisor Auktoriserat Golvföretag

Auktoriserat Golvföretag är ett mycket komplett system med auktorisering av både entreprenörer och leverantörer. Beställarna jag träffar är imponerade över den struktur som ligger bakom auktorisationen!

 

65x65 Demo Image

Patrik Nordahl, projektledare Golvbranschen, GBR

Har du frågor inför en golvupphandling eller liknande är du alltid välkommen att ringa eller skicka ett mejl.