Skip to the content

Är du privatperson och ska anlita en golvläggare för att lägga in ett golv? Här är några tips på vad du som konsument bör tänka på när du anlitar en golvläggare.

  • Att välja en golvläggare kan vara svårt. Att anlita ett auktoriserat golvföretag ger dig en trygghet då installationen genomförs fackmässigt och du slipper oroa dig för eventuella fel eller besiktningsanmärkningar. Läs mer om krav på auktoriserat golvföretag. Tänk också på att samtliga medlemmar i Golvbranschen, GBR, är anslutna till garantisystemet Golvbranschens GolvGaranti för konsument. Garantin omfattar en ettårig utförandegaranti som omfattar material och installationsfel. 
  • Skriv alltid avtal innan arbetet påbörjas! Använd Golvbranschens standardavtal för konsumentarbeten, AK86. Det kan laddas ned gratis på golvbranschens webbsida.
  • Prisjämförelse - var noggrann med vad som ingår i offerten vid jämförelse av offerter. Tänk på att det billigaste inte nödvändigtvis är det mest ekonomiska! Ett rätt installerat och underhållet golv håller många år.
  • Vanligast är att golvföretaget står för inköp av golvmaterial. Vill du som konsument köpa in materialet är det viktigt att rådgöra med golvföretaget.
  • För att golvet ska få så lång livslängd som möjligt bör du vårda det enligt golvleverantörens skötselråd. Begär därför att alltid att få skötselanvisningen för golvmaterialet från din entreprenör. Golvbranschen, GBR, har samlat skötselråd för bostäder för olika golvmaterial, som du kan ladda ned gratis.

Anders Karpesjö, revisor Auktoriserat Golvföretag

Auktoriserat Golvföretag är ett mycket komplett system med auktorisering av både entreprenörer och leverantörer. Beställarna jag träffar är imponerade över den struktur som ligger bakom auktorisationen!

 

65x65 Demo Image

Patrik Nordahl, projektledare Golvbranschen, GBR

Har du frågor inför en golvupphandling eller liknande är du alltid välkommen att ringa eller skicka ett mejl.